Werken bij DLV Advies

THOM: 'IK KRIJG NOG ELKE DAG DE KANS OM MIJ VOLOP TE ONTWIKKELEN'

Zeven jaar geleden studeerde Thom Jansen af in een periode waarin de banen niet voor het oprapen lagen. Zijn zoektocht naar een baan verliep dan ook niet vlekkeloos. “Ik had geen werkervaring en werd er wel een beetje moedeloos van dat ik door mijn gebrek aan ervaring vaak niet eens werd uitgenodigd voor een gesprek”, blikt Thom terug. Dat veranderde toen hij een vacature bij DLV Advies voorbij zag komen. Thom solliciteerde, ging op gesprek en werd uiteindelijk aangenomen. Inmiddels werkt hij alweer ruim zes jaar bij DLV Advies als medewerker ROM op de binnendienst én staat hij aan de vooravond van een nieuwe functie binnen het bedrijf.
Hoe dat zit? Dat lees je hier.

WAT BETEKENT MET DE POTEN IN DE KLEI VOOR:

Thom Jansen

“In 2017 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor Ruimtelijke Ordening en Planologie. Ik wilde daarna graag aan het werk, maar het was in die periode lastig om een baan te vinden. Zeker voor
iemand zonder werkervaring. Ik zocht een baan in de buurt en kwam de vacature van medewerker ROM bij DLV Advies tegen. Hoewel ik het bedrijf niet kende, besloot ik toch te solliciteren.”

Geen twijfel

“Na het gesprek met Jos (de Groot, directeur, red.) was ik direct enthousiast. Maar omdat ik nog geen werkervaring had, gaf hij aan eerst een ervaren medewerker aan te willen nemen zodat deze mij kon begeleiden. Na een paar maanden belde Jos terug. De senior-vacature was ingevuld en mij werd gevraagd of ik nog op zoek was naar een baan. Ik heb geen moment getwijfeld en ben snel daarna begonnen.”

Ruimte om te leren

Hoewel Thom DLV Advies nog niet kende, ervaarde hij wel direct een verschil met andere bedrijven waar hij solliciteerde. “Ik kreeg van Jos direct het vertrouwen om hier te beginnen, ook als schoolverlater. Dat miste ik bij andere sollicitaties, waar het vooral ging om de ervaring. Dat was hier totaal niet aan de orde, ik kreeg direct de ruimte om te leren. In het begin heb ik het wel even lastig gehad. Het was mijn eerste baan, ik kende het bedrijf niet en ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik ben maar gewoon begonnen en dat heeft uiteindelijk heel goed uitgepakt.”

Toe aan een volgende stap

Helemaal blanco ging Thom zijn werkende leven ook niet in. Door een aantal stages had hij ook al bij andere organisatie binnengekeken. “Ik heb twee keer bij een gemeente stagegelopen en ben daar ook afgestudeerd. Ik heb dus ervaren hoe het er aan de andere kant van de tafel aan toe gaat. Mooi om te zien, maar dat past mij toch minder. Ik ben dus echt blanco hier begonnen. Ik heb bij DLV Advies alles geleerd en daar ook de tijd voor gekregen. In de tijd dat ik hier nu zit, is er al eerder de mogelijkheid besproken voor het doorgroeien naar een buitendienstfunctie. Dat had ik niet direct voor ogen. Ik wilde vooral eerst alles leren binnen mijn huidige functie. Maar inmiddels heb ik wel het gevoel dat ik toe ben aan de volgende stap.”

Veel variatie in werk

En voor die volgende stap kreeg Thom opnieuw alle ruimte. Vanaf januari 2024 begint hij als Adviseur ROM. “Ik vind het mooi om klanten en gemeentes te bezoeken. Bij elk project is het anders. Zo werk je voor verschillende klanten in verschillende gebieden en zijn de plannen ook elke keer weer anders.  Het is zoeken en schakelen om voor de klant het meest optimale te bereiken. Dat brengt veel variatie in het werk. De ene keer help je een boer die stopt met zijn werkzaamheden, de andere keer overtuig je een gemeente om mee te werken aan nieuwbouwplannen of wijzigingen in het bestemmingsplan. Die diversiteit maakt het mooi.”

“Ik vind het mooi om klanten en gemeentes te bezoeken. Bij elk project is het anders. Zo werk je voor verschillende klanten in verschillende gebieden en zijn de plannen ook elke keer weer anders.  Het is zoeken en schakelen om voor de klant het meest optimale te bereiken. Dat brengt veel variatie in het werk.”

Praktijkervaring

Het afgelopen jaar werkte Thom al aan diverse projecten, waardoor hij al de nodige ervaring in zijn nieuwe rol opdeed. “Zo heb ik mij in Bathmen beziggehouden met de aanvraag voor de sloop van oude jongveestallen en het herstel van de achtergevel van een monumentale boerderij, maar ook met het realiseren van een nieuwe schuur voor de opslag van heftrucks én het realiseren van een woning in het bos in Oosterbeek. Voor deze trajecten is het bouwvlak aangepast en is een herziening van het bestemmingsplan uitgevoerd. Alle drie de trajecten zijn onlangs afgerond en de bestemmingsplannen zijn inmiddels onherroepelijk geworden. Bij deze projecten komt veel contact met de gemeente, klant en externe onderzoeksbureaus kijken. Ook ben je dan regelmatig op locatie of ga je naar het gemeentehuis. Als zulke projecten uiteindelijk naar wens van de klant worden afgerond, geeft dat veel voldoening”, is Thom van mening. 

Meer dan alleen agrarisch

Dat de projecten het werk voor Thom leuk maken, dat blijkt uit alles. “Vaak wordt gedacht dat we als agrarisch adviesbureau alleen agrariërs bijstaan, maar we doen veel meer. We zijn georiënteerd op het buitengebied en heel af en toe houden we ons ook binnen het stedelijk gebied met projecten bezig.”

Persoonlijke ontwikkeling en teamsfeer

Niet alleen de projecten zorgen ervoor dat Thom elke dag met veel plezier aan het werk gaat, hij heeft ook alle lof voor DLV Advies als werkgever. “De vrijheid die ik hier krijg maakt het extra bijzonder. Dat past ook helemaal bij het bedrijf. Ik mag zelf het werk indelen, dat vertrouwen krijg je. Daarnaast krijg je de kans om cursussen en trainingen te volgen. Daarvoor worden verschillende mogelijkheden geboden. En zie je zelf een training voorbijkomen die je meer aanspreekt dan is er ook de ruimte om die te volgen. Daarnaast werk ik in een jong en leuk team. Waarbij we ook buiten het werk om dingen samendoen, zo zijn we afgelopen november met een aantal collega’s nog naar Schotland geweest. Dat maakt het extra leuk.”

Meer over Thom

Adviseur ROM

DLV Advies Deventer
Munsterstraat 18a
Postbus 546
7400 AM Deventer
info@dlvadvies.nl
0570 50 15 00

THOM IN HET NIEUWS

Het buitengebied heeft te maken met grote uitdagingen. Het stoppen van agrarische bedrijven leidt tot veel vrijkomende agrarische gebouwen. Daarnaast is de druk op de woningmarkt nog steeds groot. De gemeente Bronckhorst heeft op 24 februari de notitie ‘Verruiming woningbouw in het buitengebied’ vastgesteld. Lees meer

Verschillende Twentse gemeenten hebben aangegeven dat het huidige beleid voor onder andere de sloop en herontwikkeling van leegstaande agrarische gebouwen niet meer aansluiten bij de huidige wensen en ontwikkelingen.  Lees meer

Gemeenten hebben belang bij een aantrekkelijk buitengebied waarbij behoud en versterking van de ruimtelijke kwaliteit hoog op de agenda staat. Gemeenten willen voorkomen dat het buitengebied verloedert en dat vrijkomende agrarische opstallen in verval raken. Lees meer

Bekijk onze beschikbare vacatures

WORD JIJ THOM'S NIEUWSTE COLLEGA?

Werken bij DLV Advies betekent afwisseling, veel vrijheid en volop kansen om je doelen te bereiken. Je werkt voor het grootste agrarische adviesbedrijf dat betrokken is bij de nieuwste innovaties in de agrarische sector op het gebied van onder andere emissiebeperking, mestbewerking en energie. DLV Advies werkt landelijk en is marktleider als het gaat om advisering aan agrarisch ondernemers binnen de varkens- en rundveehouderij en agrarische bouw.