Werken bij DLV Advies

JOHAN: 'IK HEB VAN MIJN HOBBY MIJN WERK GEMAAKT"

Als boerenzoon werd Johan den Hollander in zijn jonge jaren direct gegrepen door de agrarische sector. Dat hij ook wilde werken in deze branche, stond voor hem dus al vroeg vast. Inmiddels werkt hij al 36 jaar als projectleider bouw bij DLV Advies. “Maak van je hobby je werk en je hebt het elke dag naar je zin.” Waarom dit zeker voor Johan geldt, lees je hier.

WAT BETEKENT MET DE POTEN IN DE KLEI VOOR:

Johan den Hollander

Johan groeide op een boerderij op en kreeg alles wat er bij een agrarisch bedrijf komt kijken met de paplepel ingegoten. Dat hij na de MAS koos voor de Hogere Agrarische School was dan ook niet heel verwonderlijk. Daar ontstond ook zijn interesse in techniek en het huisvesten van vee. 

Als projectleider bouw bij DLV Advies kan hij dus zijn hart ophalen. “Ik werkte vanaf 1988 bij het Consulentschap Landbouw als specialist huisvesting mechanisatie en arbeid. Toen was de voorlichting nog meer gericht op het verhogen van de productieresultaten in de landbouw, om zo de landbouw en productieresultaten te verbeteren. Het consulentschap is in fasen geprivatiseerd en uiteindelijk overgegaan in DLV Advies. Ik ben mijn loopbaan dus begonnen als ambtenaar en heb uiteindelijk voor de commerciële richting gekozen.”

Als broekie op pad

“Als specialist in de consulentschapstijd werd je door een collega-bedrijfsvoorlichter gevraagd om mee te kijken bij vraagstukken buiten zijn vakgebied. Zo trok ik als broekie met de ervaren adviseurs op”, vertelt Johan over een heel leerzame start van zijn loopbaan. “De overstap naar de commercie vond ik direct een heel prettige omslag. Bij DLV Advies ben ik verder gegaan als projectleider bouw. Vanaf toen kon ik meer vanuit de behoefte van de veehouder ondersteuning bieden. En het leuke is dat de specialisaties, zoals deze er in het begin waren, zich verder hebben uitgediept en op meerdere vakgebieden hebben ontwikkeld.”

Kennis verbreden

Inmiddels werkt Johan alweer heel wat jaren zelfstandig aan zijn (bouw)projecten en is hij degene die ook specialisten inschakelt bij vraagstukken buiten zijn vakgebied. “Ik zorg zelfstandig voor de contacten en mijn netwerk. De projecten begeleid ik van begin tot eind helemaal zelf. De cursussen en trainingen die DLV Advies beschikbaar stelt helpen daar zeker bij. Je krijgt daarnaast alle tijd en ruimte om bepaalde werkzaamheden eigen te maken. Daarnaast is het een groot voordeel dat je veel contact hebt met collega-specialisten. Zo kun je zelf eenvoudig je kennis verbreden.” 

Veel vrijheid

En juist dat zelfstandige werken is op Johan z’n lijf geschreven. “Als boerenzoon heb ik het ondernemerschap van dichtbij meegemaakt. Je maakt eigen beslissingen en keuzes. Het ondernemerschap zit in mij. Dat past binnen de werkwijze van DLV Advies waar je veel vrijheid krijgt. Je bepaalt je eigen agenda en ritme, waardoor je je doelen op je eigen manier mag bereiken. Hoe je dat indeelt, dat bepaal je volledig zelf. Je krijgt de verantwoordelijkheid en de vrijheid. Die combinatie is uniek. Dat is ook wel de reden dat ik hier al zolang werk. Daarnaast werk ik in mijn leefomgeving. Zo wonen mijn klanten in mijn eigen omgeving. Omdat het zo dichtbij komt, brengt dat een extra uitdaging met zich mee.” 

“Het allerleukste zijn de bedrijfsbezoeken. Zo kan ik goed achterhalen wat er speelt en welke oplossingen er zijn. Maar ik ben ook maar een pion binnen DLV Advies. En dat is mooi, want je kunt niet alle facetten beheersen. Ik kan altijd een beroep doen op een collega. Even sparren om uiteindelijk de klant verder te helpen. Daar helpt de goede sfeer binnen DLV Advies zeker bij. “

Taal van de klant

Het klantcontact is een belangrijk onderdeel van zijn werk, legt Johan uit. Iets wat hem veel plezier bezorgt. “Ik weet wat er speelt, waar het pijn doet en ik spreek de taal van de klanten. Ik ben iemand die graag informatie deelt en op de juiste manier de boodschap over wil brengen. Dat is het mooie van mijn beroep. Ik richt me op technisch en huisvestingadvies, een vakgebied waarvan klanten zeggen ‘daar heb ik echt wat aan’. Dat betekent goed luisteren naar de klant, kijken waar de knelpunten zitten en wat de wensen zijn. Van daaruit bedenk ik een plan.” 

Sparren met collega’s

“Ik draai natuurlijk al even mee, waardoor het wel eens gebeurt dat ik aan tafel zit met de volgende generatie van klanten die ik eerder heb geholpen. Leuker kun je het niet hebben, want het geeft aan dat de waardering er wederzijds is. Een vertrouwensbasis is heel belangrijk. Net als serieus dingen benoemen die belangrijk zijn in een traject en denken vanuit advies en kwaliteit en niet alleen vanuit commercie.”
“Het allerleukste zijn de bedrijfsbezoeken. Zo kan ik goed achterhalen wat er speelt en welke oplossingen er zijn. Maar ik ben ook maar een pion binnen DLV Advies. En dat is mooi, want je kunt niet alle facetten beheersen. Ik kan altijd een beroep doen op een collega. Even sparren om uiteindelijk de klant verder te helpen. Daar helpt de goede sfeer binnen DLV Advies zeker bij. We delen ervaringen en er heerst veel openheid op een laagdrempelige manier. Daarnaast kun je binnen ons vakgebied je inzet tonen op een bepaald specialisme, zonder dat je het complete plaatje beheerst. Zo kun je gericht keuzes maken en echt doen waar je blij van wordt.” 

Hobby of werk?

Johan zit al heel wat jaren in dezelfde rol en dat bevalt hem prima. “De mooiste uitdaging in mijn dagelijkse werk is het zoeken naar nieuwe mogelijkheden bij nieuwe klanten. Projecten waarbij ik creatief moet zijn voor de beste oplossing. Als het dan uiteindelijk verloopt zoals bedacht, dan geeft dat veel voldoening. Daarnaast is mijn vakgebied mijn hobby. In mijn vrije tijd bouw ik bijvoorbeeld ook schuren of woningen. Hoe leuk is het dat je hobby ook je werk is!”

Meer over Johan

Projectleider Bouw

DLV Advies Vianen
Lage Biezenweg 5a
4131 LV Vianen
info@dlvadvies.nl
0348 49 52 52

JOHAN IN HET NIEUWS

Biologisch melkveehouder Mattias Verhoef uit Brandwijk wilde graag meer doen met vaste mest, maar de koeien liepen in een traditionele ligboxenstal. Toch heeft hij daar samen met DLV Advies een mouw aan weten te passen, met behulp van een mestrobot en een nieuwe mestput achter de stal. Lees meer

In het najaar van 2019 zat Johan den Hollander, projectleider Bouw bij DLV Advies, al aan de keukentafel van de familie Van Bemmel uit Lopik. Tijdens dit gesprek werden de wensen besproken voor een nieuw te bouwen ligboxenstal. Nu, bijna drie jaar later, is de oplevering een feit. Lees meer

Boeren mogen trots zijn op wat ze voor de samenwerking betekenen. Lees meer

Bekijk onze beschikbare vacatures

WORD JIJ JOHAN'S NIEUWSTE COLLEGA?

Werken bij DLV Advies betekent afwisseling, veel vrijheid en volop kansen om je doelen te bereiken. Je werkt voor het grootste agrarische adviesbedrijf dat betrokken is bij de nieuwste innovaties in de agrarische sector op het gebied van onder andere emissiebeperking, mestbewerking en energie. DLV Advies werkt landelijk en is marktleider als het gaat om advisering aan agrarisch ondernemers binnen de varkens- en rundveehouderij en agrarische bouw.