Werken bij DLV Advies

Erwin: ‘ZE LEVEREN HIER ECHT MAATWERK EN CREËREN EEN FUNCTIE OM DE MENS HEEN'

Al jong wist Erwin van Kessel dat hij ‘iets’ met advisering wilde doen in de agrarische sector. Dat ‘iets’ heeft hij nu bij DLV Advies, als teammanager, helemaal ingevuld. Zo is hij actief in het werkveld en zit hij regelmatig bij ondernemers aan de keukentafel. Terwijl hij als teammanager ook op een andere manier onder de mensen is. Maar dat is nog lang niet alles, want Erwin werd direct bij zijn aanstelling aandeelhouder. Hoe dat zit? Je leest het hier. 

WAT BETEKENT MET DE POTEN IN DE KLEI VOOR:

Erwin van Kessel

Al op jonge leeftijd kwam Erwin in aanraking met de agrarische sector. Hoewel hij van origine niet van de boerderij komt, hielp hij als kleine jongen vaak mee op de boerderij van familieleden. Een agrarische opleiding was voor hem dan ook een bewuste keuze. “Na het atheneum volgde ik de opleiding Zoötechniek aan de Wageningen Universiteit. Ik wist niet precies welke kant ik op wilde, maar dat ik de advisering in wilde, dat stond voor mij vast. Dat kon ik bij mijn eerste werkgever doen. Ik kreeg daar ook de kans om mijn leidinggevende ambities in te vullen. Toen het bedrijf werd overgenomen door een andere partij zat ik niet helemaal meer op mijn plek in de nieuwe omgeving. Ik had er niet het goede gevoel bij.” 

Sparren met collega’s

Erwin besloot in 2017 op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en dacht daarbij ook aan het opzetten van een eigen bedrijf. Een oud-collega benaderde me toen voor een baan bij DLV Advies. Ik kende het bedrijf al vanuit mijn netwerk. Stiekem vond ik het eigenlijk een beetje een stoffig imago hebben, maar toen ik op gesprek kwam bleek dat juist helemaal niet het geval te zijn. Tijdens het gesprek heb ik ook mijn twijfels aangegeven of ik niet liever voor mijzelf zou willen beginnen. Uiteindelijk boden ze mij een baan aan als teammanager én kreeg ik de kans aandeelhouder te worden. Een mooie kans, want uiteindelijk weet ik ook: ons werk kun je prima als eenpitter doen, maar het sparren met collega’s heb je nodig om echt het uiterste in je adviezen te kunnen geven.”

Verjongingsslag

Naast de invulling van de functie, sprak ook de no-nonsensecultuur heel erg aan, vertelt Erwin: “Er is hier nauwelijks sprake van hiërarchie. De organisatie is daarnaast heel laagdrempelig. Je stapt net zo makkelijk bij de directie naar binnen als bij de andere collega’s. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat je hier, ook als teamleider, als meewerkend voorman werkt. Zo weet iedereen, uit alle lagen van de organisatie, precies wat er speelt in de markt. Dat vind ik belangrijk, want ik wil niet alleen regeren vanuit een torentje, maar gevoel houden bij het werkveld. Daar is de dynamiek ook naar, want de lijnen zijn hier kort. Daarnaast hebben we de laatste vijf jaar een verjongingsslag doorgemaakt. We groeien hard en weten ook jonge professionals aan ons te binden. Dat komt ook omdat de sfeer onderling heel goed is.”

Mensgerichte organisatie

Het creëren van je eigen functie is bij DLV Advies één van de speerpunten. Hoe ervaart Erwin dat? “Ze leveren hier echt maatwerk en creëren een functie om de mens heen. Op alle vlakken, want er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar groeipotentie en mogelijkheden om door te groeien. Zo worden we ondersteund door een goede binnendienst. Ik weet uit ervaring dat dat lang niet overal zo is. Op deze manier worden mensen echt in hun kracht ingezet.”

Ideale combinatie 

“Daarnaast vind ik het een groot pluspunt dat we ook adviezen geven buiten de agrarische sector, bijvoorbeeld in de industriële of bouwgerelateerde tak én je krijgt de ruimte om in projecten mee te draaien als je dat leuk vindt. En doordat er veel flexibiliteit is, is de werk-privébalans ook goed. Zo kan ik mijn taken in de lokale politiek er prima bij doen. Die ruimte krijgen we ook. Ik zit hier prima in mijn rol en prima op mijn plek. De combinatie zoals ik die nu heb, teamleider en meewerkend voorman zijn, is super. Zo ben ik veel met mensen bezig en dat vind ik het allerleukste om te doen”, besluit Erwin enthousiast.

“Er is hier nauwelijks sprake van hiërarchie. De organisatie is daarnaast heel laagdrempelig. Je stapt net zo makkelijk bij de directie naar binnen als bij de andere collega’s.”

Meer over Erwin

Teammanager

DLV Advies Uden
Oostwijk 5
Postbus 511
5400 AM Uden
info@dlvadvies.nl
0413 33 68 00

ERWIN IN HET NIEUWS

Zo’n anderhalf jaar geleden had Erwin van Kessel, projectleider bij DLV Advies, zijn eerste gesprek met Ton van Gerwe over de benodigde vergunningen voor het vervangen van de kraamstal. Het plan was om een nieuwe vrije uitloop kraamstal te gaan bouwen. Inmiddels is de bouw een feit. Lees meer

Het varkensbedrijf van Gerard en Marian de Jong is letterlijk als een feniks uit de as herrezen. Het traditionele varkensbedrijf in Biezenmortel onderging na een stalbrand namelijk een complete gedaanteverwisseling. De moedige ondernemers starten nu door in het Wroetvarken-concept en gaan 240 zeugen en 2100 vleesvarkens houden. Voor zover bekend hebben zij daarmee het eerste gesloten Wroetvarkensbedrijf van Nederland. Lees meer

De markt mag momenteel slecht zijn, maar dat betekent niet dat er geen bouw- of verbouwplannen zijn. Die plannen zijn vooral bij bedrijven met een opvolger aanwezig. In een interview met boerderij.nl vertellen Geertniek Schonewille, projectleider Bouw en Erwin van Kessel, projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling bij DLV Advies, over praktische maatregelen om zo efficiënt mogelijk in te spelen op wet- en regelgeving als belangrijkste bepalende factor voor huisvesting in de varkenshouderij. Lees meer

Bekijk onze beschikbare vacatures

WORD JIJ ERWIN'S NIEUWSTE COLLEGA?

Werken bij DLV Advies betekent afwisseling, veel vrijheid en volop kansen om je doelen te bereiken. Je werkt voor het grootste agrarische adviesbedrijf dat betrokken is bij de nieuwste innovaties in de agrarische sector op het gebied van onder andere emissiebeperking, mestbewerking en energie. DLV Advies werkt landelijk en is marktleider als het gaat om advisering aan agrarisch ondernemers binnen de varkens- en rundveehouderij en agrarische bouw.