Werken bij DLV Advies

Tom: 'JE KRIJGT bij DLV Advies de kans om je eigen competenties maximaal te benutten'

Hoewel Tom Ploeger nooit in de agrarische sector werkte, geen opleiding op dat gebied volgde en geen familie heeft die ermee verbonden is, trok de branche hem wel enorm aan. “Ik had er altijd een niet te verklaren affiniteit mee. Hard werken, no-nonsense en de daad bij het woord voegen. Die aanpak sprak mij aan.” Toen Tom de vacature van projectaccountmanager bij DLV Advies zag, twijfelde hij geen moment. En nu 7 jaar later werkt hij nog steeds binnen zijn zo gedroomde sector én heeft hij net een nieuwe stap binnen de organisatie gemaakt.

WAT BETEKENT MET DE POTEN IN DE KLEI VOOR:

Tom Ploeger

Tom werkte als accountmanager in de detacheringsbranche toen hij de vacature van DLV Advies voorbij zag komen. “Het buitengebied en de agrarische sector trokken mij altijd. Dus toen ik op LinkedIn de vacature zag, twijfelde ik geen moment. Ik kende het bedrijf helemaal niet, maar na het eerste gesprek was ik helemaal om. De gesprekken waren heel inspirerend. De twee directeuren die ik sprak, waren heel toegankelijk en het voorbeeld van goed leiderschap. Dat samen maakte dat ik de baan graag wilde en ook wel in het diepe durfde te springen, want inhoudelijk had ik geen ervaring op dit gebied.”

Elke dag nieuwe dingen

Tom startte zijn loopbaan bij DLV Advies als projectaccountmanager en voelde zich direct helemaal thuis. “Al was wel alles helemaal nieuw. Ik heb het eerste jaar continu een Excellijst bijgehouden met alle afkortingen die ik voorbij hoorde komen. Na dat jaar heb ik het maar losgelaten, want tot op heden hoor ik nog iedere dag nieuwe dingen. Dat maakt het ook zo leuk. Het is dynamisch en heel afwisselend.”

Veel energie

“Met innovaties in de agrarische sector helpen wij de boer verder. In mijn rol zit ik veel met boeren, ontwikkelaars, burgers en overheid aan tafel. Je spreekt dus diverse stakeholders. De diversiteit van de mensen die je spreekt is heel inspirerend en geeft elke dag veel energie.”

Goede begeleiding

En hoewel Tom helemaal op zijn plek zit bij DLV Advies begon het vorig jaar toch te kriebelen. Een nieuwe uitdaging lonkte. “Ik ben niet iemand die jarenlang hetzelfde doet. Ik heb aangegeven dat ik wel toe was aan een volgende stap. De functie van productmanager binnen het speerpunt projecten kwam vrij. Ik heb gesolliciteerd en inmiddels loop ik sinds januari van dit jaar stage in deze rol. De productmanager die ik opvolg, werkt mij in. Het werk inhoudelijk als projectmanager ken ik, maar deze taak is natuurlijk uitgebreider met meer verantwoordelijkheden. Vanaf 2024 gaat mijn nieuwe rol officieel in.”

Eigen tijd indelen

“Deze nieuwe rol geeft mij de kans om de visie en koers van het projectteam mede te bepalen. Ik was altijd heel erg met de omzet bezig. Het is voor mij een leerproces om mij nu ook bezig te houden met de ontwikkeling van de collega’s binnen het team. Dat maakt het juist extra uitdagend. De combinatie tussen de commerciële kant en het persoonlijke vind ik heel mooi. Want, naast dat ik productmanager ben, werk ik ook nog eens mee als projectaccountmanager. De verdeling is daarin nu wat anders. Voorheen was ik meer dan de helft van de tijd op pad, nu ben ik voor het grootste gedeelte op kantoor. We kunnen onze eigen tijd indelen, dus dat maakt het prettig.”

“Ik werk vanuit het kantoor in Deventer waar een jong team zit dat de laatste jaren hard gegroeid is. Door het hele bedrijf heen heerst er veel gezelligheid, maar iedereen staat ook voor elkaar klaar als het moet. Het is geen dag saai aan de lunchtafel.”

Eigen invulling geven aan rol

Na bijna een jaar ‘stagelopen’ heeft Tom zijn nieuwe functie aardig onder de knie. “Het mooie van werken bij DLV Advies is dat je binnen de kaders je eigen invulling aan je rol mag geven, zonder dat er direct iemand op je nek zit. Dat is mooi. Zo krijg je de kans om je eigen competenties maximaal te benutten. Dat spreekt mij heel erg aan. Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat ik nog steeds hier werk.”

Elkaar helpen

Maar dat is niet alles, zo laat Tom weten. “Ik werk vanuit het kantoor in Deventer waar een jong team zit dat de laatste jaren hard gegroeid is. Door het hele bedrijf heen heerst er veel gezelligheid, maar iedereen staat ook voor elkaar klaar als het moet. Het is geen dag saai aan de lunchtafel. Daarnaast ben ik als niet-specialist afhankelijk van de specialisten om mij heen. Zij helpen altijd met vakinhoudelijke zaken en kennis. Dat is ontzettend mooi.”

Het beste van beide

Tom lijkt zich op alle vlakken thuis te voelen bij DLV Advies én de agrarische sector. Ziet hij een woning op het platteland, tussen de agrarische velden dan niet zitten? “Ik ben geboren en getogen in de stad Apeldoorn. Ik heb nu het beste van beide. Doordeweeks bevind ik mij veel in het buitengebied en in het weekend kan ik de drukte opzoeken. Alhoewel ik buitenaf wonen ook helemaal prima zou vinden. Zolang ik maar op de fiets naar de kroeg in de stad en voetbal kan. Maar werken buiten de agrarische sector, dat zie ik mijzelf niet snel meer doen.”

Meer over Tom

Productmanager projecten

DLV Advies Deventer
Munsterstraat 18a
Postbus 546
7400 AM Deventer
info@dlvadvies.nl
0570 50 15 00

TOM IN HET NIEUWS

Binnen de stikstofaanpak richt het kabinet zich met name op bedrijven die relatief veel stikstofuitstoot hebben op kwetsbare natuur. Als eerste regeling voor deze ‘piekbelasters’ is hiervoor de opkoopregeling Lbv opengesteld. Stikstofregelingen voor ondernemers die dóór willen met hun bedrijf, lieten lang op zich wachten. Inmiddels is er meer duidelijk. Lees meer

Heeft u een varkenshouderij? En wilt u in samenwerking met andere partijen stoppen met het couperen van varkensstaarten? Dan kunt u hiervoor tot maximaal € 500.000 subsidie krijgen. De varkenshouders die meedoen aan het samenwerkingsverband krijgen ten minste 60% van het toegekende subsidiebedrag. Lees meer

Krijg je als agrarisch ondernemer in jouw omgeving te maken met een gebiedsproces? Dan geldt er één zeer belangrijk advies: zorg dat je erbij bent! Dat zegt Adriaan Dubbeldam, adviseur bij DLV Advies en betrokken bij diverse gebiedsprocessen in Oost-Nederland. “Geef als boer aan wat je nodig hebt om in beweging te komen en maak dat zo concreet mogelijk.” Lees meer

Bekijk onze beschikbare vacatures

WORD JIJ TOM'S NIEUWSTE COLLEGA?

Werken bij DLV Advies betekent afwisseling, veel vrijheid en volop kansen om je doelen te bereiken. Je werkt voor het grootste agrarische adviesbedrijf dat betrokken is bij de nieuwste innovaties in de agrarische sector op het gebied van onder andere emissiebeperking, mestbewerking en energie. DLV Advies werkt landelijk en is marktleider als het gaat om advisering aan agrarisch ondernemers binnen de varkens- en rundveehouderij en agrarische bouw.