Werken bij DLV Advies

Lukas: 'ik heb eerst stage gelopen bij dlv advies en ben nu bezig met mijn afstudeeropdracht. daarna zou ik graag bij dlv advies willen werken'

Lukas Snoek heeft zijn weg gevonden naar DLV Advies. Tijdens zijn opleiding Bouwkunde volgde hij een minor aan de Aeres Hogeschool, waar hij zich verdiepte in Landelijk Agrarisch Vastgoed. Via deze minor kwam hij in aanraking met DLV Advies, wat leidde tot zijn eerste stage bij het bedrijf. “Mijn ouders hebben thuis schapen en ik help graag mijn oom op zijn melkveebedrijf. Stage lopen en afstuderen bij een bedrijf dat actief is in de agrarische sector én in de bouw is dus de perfecte match voor mij,” vertelt hij enthousiast.

WAT BETEKENT MET DE POTEN IN DE KLEI VOOR:

Lukas Snoek

Het begon met een stage

Lukas begon zijn stage bij het team Makelaardij van DLV Advies. Ik wilde ervaring op doen op het gebied van makelaardij, maar met een bouw achtergrond valt dat best tegen om een plek te vinden. Bij DLV kreeg ik de kans om stage te lopen bij het team Makelaardij. Ik mocht mee met taxeren, referenties invoeren en aktes lezen. Het was heel leerzaam om buiten mijn vakgebied ervaring op te doen”, vertelt hij. Deze stage gaf hem inzicht in het makelaarsvak, wat een waardevolle aanvulling bleek op zijn bouwkundige opleiding.

Afstuderen bij DLV Advies

Na de minor besloot Lukas zijn afstudeerstage ook bij DLV Advies te doen, dit keer bij het team Bouw. Zijn onderzoek richtte zich op het hergebruik van bouwmaterialen. “Ik heb een Excel-tool ontwikkeld om de hergebruiksmogelijkheden van bouwmaterialen te berekenen. Dit biedt een vergelijking tussen nieuwbouw en hergebruik, inclusief emissiebesparing en kostenbesparingen”, legt hij uit. “De 20 weken vliegen voorbij,” vult hij aan.

Bouw in de agrarische sector

Lukas heeft niet alleen veel geleerd op professioneel vlak, ook de werksfeer bij DLV Advies heeft een positieve indruk op hem gemaakt. “Het is een nuchter bedrijf. Er is altijd belangstelling en je kunt makkelijk met iedereen meekijken. De mix tussen bouw en de agrarische sector spreekt me erg aan”, vertelt hij. “De opleiding is vooral gericht op de woning- en utiliteitsbouw en niet zo zeer op agrarische bouw. Dat moet je echt leren in de praktijk, daar heb ik bij DLV Advies de kans voor gekregen.” Bovendien benadrukt hij de goede klik met zijn collega’s en de leuke teamuitjes die regelmatig georganiseerd worden.

De toekomst voor Lukas

Met de eindstreep in zicht, heeft Lukas zijn scriptie ingeleverd en wacht hij op goedkeuring. “Als alles goed gaat, ben ik voor de zomervakantie klaar. Na acht jaar studie zou dat een mooie afsluiting zijn”, zegt hij met een glimlach. In de toekomst hoopt hij bij DLV Advies te kunnen werken. “Ik wil graag een combinatie van werkvoorbereiding en projectleiding en daarnaast met mijn handen blijven werken. Vier dagen werken bij DLV Advies en klussen op vrijdag en zaterdag zou ideaal zijn.”

Meekijken binnen verschillende teams

Lukas raadt andere studenten zeker aan om bij DLV Advies stage te lopen of af te studeren. “DLV Advies biedt interessante en actuele onderwerpen die van meerwaarde zijn voor zowel school als bedrijven. Je kunt een breed scala aan ervaringen op doen doordat je mee kunt kijken binnen verschillende teams”, concludeert hij.

“DLV Advies biedt interessante en actuele onderwerpen die van meerwaarde zijn voor zowel school als bedrijven. Je kunt een breed scala aan ervaringen op doen doordat je mee kunt kijken binnen verschillende teams.”

Laatste loodjes

Met een positieve blik op de toekomst en een mogelijke carrière bij DLV Advies kijkt Lukas terug op een leerzame en boeiende stage- en afstudeerperiode. We wensen hem veel succes met zijn afstuderen en hopen dat hij zijn ambitie bij DLV Advies kan voortzetten. 

Bekijk onze beschikbare vacatures

WIL JIJ OOK STAGE LOPEN BIJ DLV ADVIES?

Werken bij DLV Advies betekent afwisseling, veel vrijheid en volop kansen om je doelen te bereiken. Je werkt voor het grootste agrarische adviesbedrijf dat betrokken is bij de nieuwste innovaties in de agrarische sector op het gebied van onder andere emissiebeperking, mestbewerking en energie. DLV Advies werkt landelijk en is marktleider als het gaat om advisering aan agrarisch ondernemers binnen de varkens- en rundveehouderij en agrarische bouw.