Werken bij DLV Advies

JURIAN: "ALS HET AAN MIJ LIGT, WERK IK DE REST VAN MIJN LEVEN BIJ DLV ADVIES"

De wortels van Jurians passie voor de agrarische sector reiken diep. Jarenlang was hij vertegenwoordiger van melkrobots en stond hij oog in oog met de realiteit van boerenbedrijven. “Hun toewijding, hun harde werk, maar ook de toenemende complexiteit van hun vakgebied hebben me getriggerd”, blikt hij terug. “De vraagstelling van de veehouders werd breder dan dat ik op dat moment aan ze kon bieden. Dat knaagde. Ik wilde meer betekenen, een bredere impact maken.”

WAT BETEKENT MET DE POTEN IN DE KLEI VOOR:

Jurian Lier

De overstap naar DLV Advies was dan ook een weloverwogen keuze. “De onafhankelijke visie, de platte organisatie en de focus op maatwerk spraken me enorm aan,” zegt Jurian. “Hier kon ik mijn expertise inzetten om veehouders te begeleiden in hun traject naar een toekomstbestendig bedrijf.”

Een verlengstuk van zijn carrière

“Ik zie het zelf als een mooi verlengstuk van mijn eigen carrière. Als ik terugkijk was ik toe aan deze stap”, zegt Jurian. In het verleden heeft hij wel eens bij veehouders aan tafel gezeten die op zoek waren naar een andere locatie. “Toen heb ik wel eens op sites van makelaars gekeken of er een geschikte locatie voor hen te koop stond, maar uiteindelijk was dat niet mijn ding dus ik kon die klant vanuit mijn functie niet verder helpen. Nu zou ik ervoor zorgen dat een collega van mij op de afdeling makelaardij contact opneemt om die veehouder verder te helpen. Dat vind ik een mooie verandering.”

Een vertrouwde adviseur

Met passie schetst Jurian zijn rol als projectleider energie. “Ik ben meer dan een adviseur, ik ben een vertrouweling die meedenkt, knelpunten analyseert en realistische perspectieven biedt.” De kracht van DLV, zo benadrukt hij, ligt in de onafhankelijkheid. “Boeren waarderen de eerlijke blik en de objectieve adviezen die we hen geven.”

Krachten bundelen

De sfeer bij DLV Advies is er een van openheid en collegialiteit. “Jonge en ervaren krachten bundelen hun expertise in een inspirerende omgeving. Er zijn korte lijnen waarin we met elkaar samenwerken en daarin is iedereen ook echt goed benaderbaar”, zegt Jurian. “De dynamiek van het werk, de diversiteit aan projecten en de tastbare impact van onze adviezen – ik geniet van het resultaat dat je samen aan het bouwen bent met een enthousiast team.”

“Bij DLV kan je allemaal verschillende trainingen en cursussen volgen om jezelf te ontwikkelen.”

Een lerende omgeving

Stilstand is er niet bij DLV Advies. Jurian omarmt de cultuur van continue ontwikkeling. “Bij DLV kan je allemaal verschillende trainingen en cursussen volgen om jezelf te ontwikkelen. Zo zou ik zelf nog de training leren presenteren en leren begeleiden willen volgen. Ik begeleid namelijk best wel een aantal studiegroepen en clusters met boeren. Als je voor een groep staat moet je toch wel goed kunnen presenteren en zorgen dat die mensen een goede invulling krijgen van hun traject.”

Een toekomst met perspectief

Met een glimlach op zijn gezicht blikt Jurian vooruit. “DLV Advies voelt als een warm nest waar ik me thuis voel.” De kans om zich verder te ontwikkelen, te leren van collega’s en een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van de agrarische sector – Jurian ziet hier zijn toekomst met veel vertrouwen tegemoet. “Als het aan mij ligt is DLV Advies een organisatie waar ik de rest van mijn werkbare leven blijf werken.”

Bron foto: YDL Fotografie.

Meer over Johan

Projectleider ENERGIE

DLV Advies Drachten
Lavendelheide 13
9202 PD Drachten
info@dlvadvies.nl
0512 74 83 40

JURIAN IN HET NIEUWS

Wil je als varkenshouder investeren in monomestvergisting, dan loop je al snel tegen de uitdaging aan hoe je dagverse mest in de vergister krijgt. Lees meer

Op het melkveebedrijf van de familie Raamsteeboers nam het energieverbruik toe, maar ze konden er niet goed de vinger op leggen. Een energiebesparingsonderzoek van DLV Advies bracht de energieslurpers in beeld én leverde besparingsmogelijkheden op. Lees meer

Melkveehouder Eric Jansen gaat al jaren heel bewust om met energie en grijpt alles aan om het energieverbruik te beperken. De nieuwe WTW-installatie (WarmteTerugWinning-installatie), bronwaterinstallatie en melkkoeling houdt hij met separate kilowattuurmeters permanent in het vizier. Innovaties om energie op te wekken hebben ook zijn interesse. Lees meer

Bekijk onze beschikbare vacatures

WORD JIJ JURIAN'S NIEUWSTE COLLEGA?

Werken bij DLV Advies betekent afwisseling, veel vrijheid en volop kansen om je doelen te bereiken. Je werkt voor het grootste agrarische adviesbedrijf dat betrokken is bij de nieuwste innovaties in de agrarische sector op het gebied van onder andere emissiebeperking, mestbewerking en energie. DLV Advies werkt landelijk en is marktleider als het gaat om advisering aan agrarisch ondernemers binnen de varkens- en rundveehouderij en agrarische bouw.