Werken bij DLV Advies

Joep: ‘Als je een leerzame stage zoekt, dan moet je bij DLV Advies zijn’

Hij komt niet uit een boerengezin en had in eerste instantie weinig affiniteit met de agrarische sector. Toch volgt Joep van Riel nu de opleiding Veehouderij aan de HAS in Den Bosch. Eén ding weet hij zeker; dit is de sector waarin hij wil werken. En misschien ooit wel bij DLV Advies. Want zijn stage bevalt hem meer dan prima. Lees maar mee!

WAT BETEKENT MET DE POTEN IN DE KLEI VOOR:

Joep van Riel

De eerste vraag die in je opkomt als je Joep spreekt, kan niet anders zijn dan; ‘Hoe komt het dat je zonder enige agrarische achtergrond toch voor een opleiding in deze specifieke sector hebt gekozen?’ Joep: “Na de middelbare school begon ik aan de opleiding tot fysiotherapeut, maar dat paste niet echt bij mij. Ik heb dieren altijd heel leuk gevonden. Daarnaast komt mijn vriendin van een melkveebedrijf. Dat heeft mijn interesse in de agrarische sector aangewakkerd.”

Interessante sector

In zijn vrije tijd hielp Joep vaak mee op het bedrijf van de ouders van zijn vriendin. Toen hij de boeken van de HAS-opleiding die zijn vriendin volgde onder ogen kreeg, wist hij het zeker. “De leerstof sprak mij heel erg aan en doordat ik het werken op het boerenbedrijf zo leuk vond, was de keuze gauw gemaakt.”

Inmiddels zit Joep in het derde jaar van de opleiding en heeft hij al twee stages afgerond. “Mijn eerste stage volgde ik bij een veeartsenpraktijk. Daarna ben ik tien weken naar Frankrijk gegaan om mee te werken op een melkveebedrijf.”

Direct een klik

Voor zijn derde stage bezocht Joep vanuit de HAS een stagemarkt. Daar kwam hij in aanraking met DLV Advies. “Ik wilde heel graag bij een makelaarsbureau meekijken. Bij DLV Advies had ik direct een goed gevoel omdat ik er dacht veel te kunnen leren. Na de stagemarkt heb ik contact gezocht. Ik ben op gesprek geweest en voelde direct een klik. Inmiddels ben ik aan mijn zesde week van mijn tien weken durende stage bij DLV Advies begonnen. Ik zit daarvoor op de afdeling makelaardij. Naast een opdracht die ik uitvoer, help ik ook mee op de afdeling.”

Adviserende rol

Joep wilde zich graag verdiepen in het makelaarsvak en krijgt daarvoor binnen DLV Advies alle ruimte. “Vanuit de opleiding heb ik hierover geen voorkennis vergaard. Maar ik merk dat een adviserende rol mij erg aanspreekt. Die kant wil ik graag op. Ik vind het contact met mensen erg leuk. Het is fijn dat ik nu tijdens mijn stage daar meer over leer.”

Actueel onderwerp

En dat leren doet Joep niet alleen op kantoor. Hij komt ook veel bij de boeren thuis. “Voor mijn opdracht doe ik onderzoek naar de opkoop-/LBV-regeling. Hiervoor ga ik in gesprek met veehouders. Ik wil begrijpen waarom ze voor deze regeling kiezen of juist voor het reguliere verkooptraject via de markt. Een heel actueel onderwerp, dat ik erg interessant vind en waar ik graag meer over wilde weten. Het is mooi dat ik nu via deze opdracht mij daar in kan verdiepen.”

“Mijn stage ervaar ik als heel positief. Ik werk met leuke mensen samen, de werksfeer is goed en ik ben vrij in de dingen die ik doe. Als ik een dagje thuis wil werken of met een collega mee wil om een bepaald onderwerp in de praktijk te ervaren, dan is die ruimte er. Er heerst een open cultuur, waarbij iedereen je van alles wil leren en wil helpen.”

De boer op

“Hoewel ik in eerste instantie dacht veel op kantoor te zitten, ga ik juist veel de boer op. Ik merk dat ik dat het allerleukste vind. Mijn stage ervaar ik als heel positief. Ik werk met leuke mensen samen, de werksfeer is goed en ik ben vrij in de dingen die ik doe. Als ik een dagje thuis wil werken of met een collega mee wil om een bepaald onderwerp in de praktijk te ervaren, dan is die ruimte er. Er heerst een open cultuur, waarbij iedereen je van alles wil leren en wil helpen. Helaas loop ik maar tien weken stage, waardoor ik niet van alle afdelingen alles meekrijg. Maar als ik dat zou willen, dan is die ruimte er ook.”

Op zijn plek

Joep lijkt dus helemaal op zijn plek te zitten. Hoe ziet hij de toekomst voor zich? “Ik zou heel graag als adviseur in de agrarische sector werken. Wellicht in de makelaardij. En dat zie ik mezelf zeker bij DLV Advies doen. Het is qua werkomgeving en sfeer heel professioneel. Tegelijkertijd heerst er een ontspannen, relaxte sfeer zoals er met elkaar wordt omgegaan. Dat is heel fijn werken. Ik heb nu nauwe contacten binnen DLV Advies, dus wie weet wat de toekomst brengt.” 

Bekijk onze beschikbare vacatures

WIL JIJ OOK STAGE LOPEN BIJ DLV ADVIES?

Werken bij DLV Advies betekent afwisseling, veel vrijheid en volop kansen om je doelen te bereiken. Je werkt voor het grootste agrarische adviesbedrijf dat betrokken is bij de nieuwste innovaties in de agrarische sector op het gebied van onder andere emissiebeperking, mestbewerking en energie. DLV Advies werkt landelijk en is marktleider als het gaat om advisering aan agrarisch ondernemers binnen de varkens- en rundveehouderij en agrarische bouw.