Werken bij DLV Advies

JAN: 'Ik ben trots onderdeel te zijn van DLV Advies’

Al van jongs af aan was hij gefascineerd door de agrarische sector. Hij hielp graag mee op de boerderijen in de omgeving en leerde alles over het boerenleven. We hebben het natuurlijk over Jan de Groot, al meer dan tien jaar een vertrouwd gezicht bij DLV Advies. Laat je inspireren door Jan’s verhaal over zijn glansrijke carrière in de agrarische sector!

WAT BETEKENT MET DE POTEN IN DE KLEI VOOR:

Jan de Groot

Na jarenlang in de varkenshouderij te hebben gewerkt, begon Jan te verlangen naar meer. “Ik wilde meer dan alleen voer leveren”, vertelt hij. “Ik wilde meedenken met boeren, ze helpen hun bedrijf te optimaliseren en te navigeren door de complexe wereld van wet- en regelgeving.”

Een carrièreswitch met een hoger doel

Die zoektocht naar een nieuwe uitdaging bracht hem bij DLV Advies. “Na de kennismaking was het duidelijk dat dit het bedrijf voor mij was”, zegt Jan. “Hier kon ik mijn kennis en ervaring inzetten om écht een verschil te maken.”

Een dynamische werkdag met veelzijdige taken

Als projectleider was Jan verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en afronding van projecten. Het bewaken van de voortgang van het project en het bijsturen waar nodig. Sinds 1 januari 2023 heeft Jan een nieuwe rol binnen DLV Advies. Hij fungeert nu als spil tussen de binnendienst en de projectleiders. “Ik ondersteun de projectleiders met hun werkzaamheden, zodat ze zich volledig kunnen focussen op de klant”, legt Jan uit. “Daarnaast help ik de binnendienst met hun vragen en zorg ik ervoor dat ze de processen en procedures goed begrijpen.”

Een gedreven teamspeler met oog voor detail

Jan is een echte teamplayer. Hij geniet van de samenwerking met collega’s en deelt graag zijn kennis en ervaring. “Ik vind het mooi om te zien hoe DLV Advies de afgelopen jaren is gegroeid als het om het teamgevoel gaat. Toen ik hier binnenkwam leken het net losse eilandjes en deed ieder zijn eigen ding. Nu zijn we als team verantwoordelijk en zoeken we elkaar goed op. We zijn allemaal gedreven om onze klanten de best mogelijke service te bieden.”

Die gedrevenheid en passie voor het werk zijn typerend voor Jan. Hij is iemand die niet snel op geeft en geen genoegen neemt met ‘hier is geen oplossing voor’. “Over het hele land zijn er projectleiders die ik ondersteun wanneer ze bijvoorbeeld vastlopen in een procedure. Dan denk ik met ze mee tot er een oplossing is, want die is er altijd wel te vinden. Ik vind het belangrijk dat alles goed geregeld is en dat onze klanten tevreden zijn”, aldus Jan.

“Ik wilde meedenken met boeren, ze helpen hun bedrijf te optimaliseren en te navigeren door de complexe wereld van wet- en regelgeving.”

De toekomst lachend tegemoet

Hij had altijd gezegd om op zijn 60e te stoppen met werken, toch is Jan op zijn 61e nog bij DLV Advies te vinden. “Ik blijf dit werk doen zolang ik het leuk vind en zolang DLV Advies het prettig vindt dat ik er ben”, zegt hij met een glimlach.

De toekomst van DLV Advies ziet Jan met vertrouwen tegemoet. “Het bedrijf is voortdurend in ontwikkeling en er zijn veel nieuwe kansen”, zegt hij. “Ik ben trots om deel uit te maken van dit team en ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s de agrarische sector van de toekomst vorm te geven.”

Meer over Jan

Medewerker ROM

DLV Advies Uden
DLV Advies
Oostwijk 5
Postbus 511
5400 AM Uden

JAN IN HET NIEUWS

Het verkrijgen van een nieuwe vergunning in het kader van de Wet Natuurbescherming zal lastig worden. Dat stelt Jan de Groot, adviseur Ruimtelijke Ordening & Milieu bij DLV Advies, naar aanleiding van een nog niet openbaar gemaakt onderzoek waarin wordt gesteld dat emissiearme vloeren in de melkveehouderij niet werken. Toch ziet hij mogelijkheden voor veehouderijen om zich te blijven ontwikkelen. Lees meer

De rechtbank heeft onlangs uitgesproken dat er teveel twijfel is over de uitstootnormen die vastgelegd zijn in de Regeling ammoniak en veehouderij. Door deze uitspraken zijn alle vergunningverleningen op grond van de Wet natuurbescherming stil komen te liggen. DLV Advies is bezig met een oplossing op korte termijn. Jan De Groot, medewerker ROM bij DLV Advies, legt het uitvoerig uit.  Lees meer

Nu de Raad van State de emissiefactoren van drie emissiearme vloersystemen in twijfel trekt, komt de vergunningverlening in de melkveehouderij vrijwel stil te liggen. Welke mogelijkheden blijven er nog over voor ondernemers die stappen willen zetten in hun bedrijfsontwikkeling? Jan de Groot, adviseur ROM bij DLV Advies, bespreekt er een aantal. Kiezen voor een heel ander type emissiearm stalsysteem is daar één van. Lees meer

Bekijk onze beschikbare vacatures

WORD JIJ JAN'S NIEUWSTE COLLEGA?

Werken bij DLV Advies betekent afwisseling, veel vrijheid en volop kansen om je doelen te bereiken. Je werkt voor het grootste agrarische adviesbedrijf dat betrokken is bij de nieuwste innovaties in de agrarische sector op het gebied van onder andere emissiebeperking, mestbewerking en energie. DLV Advies werkt landelijk en is marktleider als het gaat om advisering aan agrarisch ondernemers binnen de varkens- en rundveehouderij en agrarische bouw.