Werken bij DLV Advies

DYLAN: 'MIJN STAGE VOND IK GEWELDIG, DE KEUZE OM HIER OOK AF TE STUDEREN WAS SNEL GEMAAKT'

Dylan Lohuis heeft zijn stage en afstudeeropdracht bij DLV Advies met groot succes afgerond. Hij groeide op op een melkveebedrijf, maar besloot dat zijn passie elders lag. “Ik heb nooit de passie gehad om de boerderij over te nemen,” vertelt Dylan. “Maar ik vind het wel heel leuk om werkzaam te zijn in de agrarische sector vanwege de uitdagingen en ontwikkelingen.”

WAT BETEKENT MET DE POTEN IN DE KLEI VOOR:

Dylan Lohuis

Eerste Stappen bij DLV Advies

Dylan volgt de opleiding Dier en Veehouderij aan Aeres Hogeschool in Dronten. Hij begon zijn avontuur bij DLV Advies tijdens zijn minor ‘Top Bedrijfsadviseur’ met een stage. “Ik wilde eigenlijk altijd al een beroep als adviseur in de agrarische sector. Ik wil nu en in de toekomst een bijdrage leveren aan het oplossen van de uitdagingen in de agrarische sector. Toen ik met DLV Advies sprak tijdens de stagemarkt op school, werd ik meteen enthousiast. Doordat DLV Advies zich richt op meerdere speerpunten, kun je je hier heel breed ontwikkelen.”

Tijdens zijn stage richtte Dylan zich op het onderwerp monomestvergisting. “Ik was vooral bezig met hoe we klanten konden benaderen en wat we hen konden bieden,” legt Dylan uit. Zijn interesse in de agrarische sector en de positieve ervaring tijdens deze stage motiveerden hem om verder te gaan met zijn afstudeeropdracht bij DLV Advies. “De stage beviel mij heel erg goed. DLV Advies heeft een heel gezellig team en ik werd goed begeleid. Eigenlijk was alles alleen maar positief, de keuze om hier ook te gaan afstuderen was dus snel gemaakt.”

Afstuderen met verantwoordelijkheid

Voor zijn afstudeeropdracht dook Dylan in het onderwerp Carbon Credits. Hij onderzocht op welke manier Carbon Credits een verdienmodel kan opleveren voor melkveehouders. “Het was een uitdaging omdat het nog ongereguleerd is, maar dat biedt ook ruimte voor ontwikkeling,” aldus Dylan. Hij sprak met certificeringspartijen, handelsplatformen en ervaren ondernemers om een goed beeld te krijgen van de huidige stand van zaken en toekomstige mogelijkheden. “Het leukste vond ik dat ik echt zelf de verantwoordelijkheid kreeg om op pad te gaan en interviews af te nemen met ondernemers”, zegt Dylan. “Dat je ook kan meedenken met zo’n onderneming, dat is toch wel leuk.”

Naast het werk genoot Dylan ook van de werksfeer bij DLV Advies. “We hebben echt een heel leuk team hier. Ik ben hier 4 dagen per week geweest en Ik heb 4 dagen per week echt gewoon hele leuke dagen gehad. De gezelligheid op de werkvloer vind ik heel belangrijk. We werken hard, maar kunnen ook samen een biertje drinken na werktijd”, vertelt hij lachend.

Toekomst bij DLV Advies

Na een succesvolle stage- en afstudeerperiode wil Dylan graag bij DLV Advies blijven werken. Tijdens zijn stage- en afstudeerperiode heeft Dylan de kans gekregen om mee te kijken bij verschillende speerpunten en op pad te gaan met meerdere adviseurs. “De ervaringen die ik heb opgedaan zijn echt positief. Ik heb al verschillende gesprekken gehad en het speerpunt financieel management past heel goed bij mij”, zegt Dylan enthousiast. “Ik voel me echt goed op mijn plek hier.”

“We hebben echt een heel leuk team hier. Ik ben hier 4 dagen per week geweest en Ik heb 4 dagen per week echt gewoon hele leuke dagen gehad. De gezelligheid op de werkvloer vind ik heel belangrijk. We werken hard, maar kunnen ook samen een biertje drinken na werktijd.”

Aanbeveling voor andere stagiairs

Dylan raadt anderen zeker aan om stage te lopen bij DLV Advies. “Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf te ontwikkelen. Het is een geweldige plek voor iedereen die houdt van uitdagingen en zelfstandigheid”, benadrukt hij. “Als hbo-student krijg je op school veel theorie, bij DLV Advies krijg je de kans om dit echt in de praktijk toe te passen.”

Met zijn positieve instelling en harde werk heeft Dylan Lohuis een indrukwekkende start van zijn carrière gemaakt bij DLV Advies.
Inmiddels heeft Dylan te horen gekregen dat hij is geslaagd voor zijn opleiding!

Bekijk onze beschikbare vacatures

WIL JIJ OOK STAGE LOPEN OF AFSTUDEREN BIJ DLV ADVIES?

Werken bij DLV Advies betekent afwisseling, veel vrijheid en volop kansen om je doelen te bereiken. Je werkt voor het grootste agrarische adviesbedrijf dat betrokken is bij de nieuwste innovaties in de agrarische sector op het gebied van onder andere emissiebeperking, mestbewerking en energie. DLV Advies werkt landelijk en is marktleider als het gaat om advisering aan agrarisch ondernemers binnen de varkens- en rundveehouderij en agrarische bouw.